Pileći file sa sosom od senfa

15/08/2017
"Krt i sočan pileći file sa sepecijalnim sosom. Ako servirate i sa čašom piva zadovoljstvo će biti na maksimumu"
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 643
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 2 komada pileće grudi
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • vino - 4 supene kašike
  • so
  • biber
  • majorana - 1/2 kašičice
  • za sos
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • bujon - 1 šolja, pileći
  • senf - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • biber
  • so
  • pavlaka - 80 - 100 ml, za kuvanje
  • za serviranje
  • masline - bez koštica
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajtepileće grudi na tanke šnicle, stavite ih u kesu pre toga. Piletinu dobro začinte solju, biberom i majoranom.

Pomešajte maslinovo ulje i vino i prelijte meso tom marinadom. Ostavite piletinu u marinadi 30-40 minuta. Nakon toga stavite da se peče, pokrivena folijom na umerenoj temperaturi u rerni.

Nakraju skinite foliju, svaku šniclu pospite sa malo rendanog kačkavalja i vratite da se zapeče, dok ne dobije lepu boju.

Dok se pileći file peče pripremite sos. U posudi na vatri propržite brašno u maslacu. Mešajte i razredite vrelim bujonom.

Pomešajte senf sa sokom od limuna, pavlakom i biberom po ukusu i dodajte u već gust sos.

Servirajte pileći file preliven sosom od senfa i ukrasite kriškama limuna i iseckanim maslinama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar