Način pripreme
Paprike operite i ako su mesnatije, probajte da ih oljuštite ljuštilicom (malo je teško, ali vredi). Očistite ih od semena i naseckajte ih na komade.
Oljuštite tikvice i naseckajte ih na kockice. Patlidžan oljuštite, naseckajte i stavite u posudu, posolite ga i dolijte vodu. Ostavite ga u vodi dok pripremite ostalo povrće za kuvanje.
Boraniju očistite, operite i naseckajte. Luk naseckajte ili narendajte. Šargarepu očistite i krupno narendajte. Paradajz oljuštite i naseckajte na kockice. U šerpu stavite luk, šargarepu i boraniju.
Sipajte malo vode. Uključite vatru i dinstajte. Dodajte i ostalo povrće (patlidžan ocedite i operite, pa ga tek onda dodajte). Dodajte iseckan sveži peršun.
Kuvajte jelo dok ne bude gotovo. Možete ostaviti malo tečnosti ili ga pržite dok ne ostane samo na masnoći. Možete ga poslužiti sa malo kuvanog pirinča.