Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra u rerni

Svinjska rebra u rerni

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Svinjska rebra u rerni
Fotografije: Vladka Panaiotova
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
4
"Ne znamo za vas, ali mi već zagrevamo rernu, jer nemamo strpljenja"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 1, 5 kg
  • ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - slatka
  • aleva paprika - ljuta
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra začinite cela, nemojte ih seći na porcije. Rukama utrljajte začine u rebra - ulje, so, čubar, alevu papriku, biber i malo ljute aleve paprike.

Stavite rebra u odgovarajući pleh i pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Nakon toga, povećajte temperaturu na 200-220 stepeni i pecite još 10 minuta ili dok ne budu gotova.

Kada su rebra gotova, izvadite ih u tanjir i kašikom prelijte saft iz pleha preko njih. Poslužite uz prilog po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: