Način pripreme
Operite svinjska rebra i osušite ih. Isecite ih po dužini. Namažite dno pleha uljem i poređajte rebra.
U posudu sipajte belo vino i u njega dodajte prstohvat šećera, prstohvat cimeta, so, biber, izgnječena zrna kranafilića, majoranu i listove lovora, iskidane na listiće.l Promešajte i dobijenom smesom prelijte rebra.
Ostavite tako da odstoje ne manje od 4 sata na hladnom, s vremena na vreme okrećite i uvaljajte u marinadu da upije mirise i da se začine.
Nakon toga prelijte pleh topom vodom. Pokrijte aluminijumskom folijom i uvijte sa svih strana.
Ugrejte rernu na 220 stepeni stavite rebra da se peku.
Nakon oko 90 minuta skinite foliju, okrenite rebra i pecite još 30 minuta, ovaju put bez folije da mogu da porumene.
Kad budu gotovi servirajte ih sa prilogom po vašoj želji.