Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Brza domaća ljutenica

Brza domaća ljutenica

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Brza domaća ljutenica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
10
"Kad kažemo brza, ne govorimo o pripremi, nego o jelu!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3kg
  • paradajz - 2 kg
  • parlidžan - 1 kg
  • šargarepa - 700 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • šećer - 2/3 šolje
  • sirće - 1/2 šolje
  • crno vino - 1/3 šolje
  • so - 3 supene kašike
  • ulje - 1/4 šolje
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun - 1 - 2 veze
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan, isecite na kockice, posolite i ostavite da se ocedi. U međuvremenu isecite ostale sastojke na krupne komade, malo možete posoliti paradajz i ostaviti pod nagibom da se ocedi višak vode.

Stavite sve sastojke (bez belog luka i peršuna) u veliki i dubok pleh, pospite solju, šećerom, sirćetom, vinom, uljem i dobro promešajte.

Pokrijte aluminijumskom folijom, ali ne zbijeno i becite na maksimalnoj temperaturi dok voda ne ispari i povrće ne ostane samo na masti. Skinite foliju i dodajte isečene kriške belog luka. Pecite oko 10 minuta. Pospite peršunom i pasirajte. Rasporedite u tegle, dobro zatvorite i kuvajte 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: