Pileći paprikaš sa povrćem iz rerne

14/08/2017
"Nakon svih teških i komplikovanih jela, duša nam je žudi za jednim ovakvim ukusnim pilećim paprikašem "
Priprema30 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 263
  • Pregledi tokom meseca86
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 2 - 3 supene kašike, iz konzerve
  • grašak - 1 konzerva
  • krompir - 6 komada
  • ulje - 7 - 8 supenih kašika
  • univerzalni začin - 1 supena kašika, od povrća
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • lovorov list - 2 lista
  • voda - 1 l
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileći file i isecite na krupne komade. Stavite ih u pleh i pospite začinom od povrća ili kojim god začinom volite. Dodajte 2-3 supene kašike ulja i oko 500 ml vode.

Stavite pleh u rernu na oko 60 minuta na 200 stepeni. Za to vreme oljuštite krompir i isecite na krupne kockice.

Očistite luk, beli luk i šargarepu, operite ih i isecite na sitne kockice.

U tiganju ugrejte 3-4 kašike ulja i dodajte luk i beli luk. Dinstajte 1-2 minuta i dodajte brašno, šargarepu i paradajz. Nakon 2-3 minuta dodajte grašak, oceđen iz vode i isečeni krompir.

Pospite alevom paprikom, dodajte lovorov list i so po ukusu. Dobro promešajte i sve prebacite u pleh sa piletimo.

Ravnomerno rasporedite i dodajte još oko 500 ml tople vode. Vratite pleh ponovo u rernu i kuvajte još oko 45-50 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar