Način pripreme
Operite pileći file i isecite na krupne komade. Stavite ih u pleh i pospite začinom od povrća ili kojim god začinom volite. Dodajte 2-3 supene kašike ulja i oko 500 ml vode.
Stavite pleh u rernu na oko 60 minuta na 200 stepeni. Za to vreme oljuštite krompir i isecite na krupne kockice.
Očistite luk, beli luk i šargarepu, operite ih i isecite na sitne kockice.
U tiganju ugrejte 3-4 kašike ulja i dodajte luk i beli luk. Dinstajte 1-2 minuta i dodajte brašno, šargarepu i paradajz. Nakon 2-3 minuta dodajte grašak, oceđen iz vode i isečeni krompir.
Pospite alevom paprikom, dodajte lovorov list i so po ukusu. Dobro promešajte i sve prebacite u pleh sa piletimo.
Ravnomerno rasporedite i dodajte još oko 500 ml tople vode. Vratite pleh ponovo u rernu i kuvajte još oko 45-50 minuta.