Paradajz-paprike, šargarepa i karfiol u teglama od tri litra

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
22/08/2017
"Jednostavna i hrskava turšija za zimu!"
Priprema50 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 507
  • Pregledi tokom meseca138
  • Pregledi tokom sedmice35
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 2.5 kg
  • šargarepa - 1.5 kg
  • karfiol - 1.5 kg
  • celer - listovi
  • salamura
  • sirće - 700 ml
  • šećer - 2 šolje
  • so - 1 šolja
  • voda - 8 šolja
  • piment
  • biber - u zrnu
  • lovorov list
  • aspirin - 5 komada (izmrvljen)
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se opere. Paradajz-paprike se očiste od semenki i iseku na krupne komade. Šargarepa se oljušti i iseče na krugove, karfiol se iskida na male ružice, listovi celera se krupno iseku.

Sve se pomeša u velikoj šerpi. Posebno se ugreva voda u odgovarajućoj posudi sa sirćetom, solju, šećerom, vodom, pimentom, biberom i lovorovim listom.

Skida se sa vatre i ohladi, pre toga se pomeša sa izmrvljenim aspirinima. Povrće se puni u dve tegle od 3 litra i jednu teglu od 1 litar, lagano se pritiska.

Prelivamo do gornjeg ruba marinadom i zatvaramo poklopcem. Ako vam nije dovoljno, sipajte vode sa malo soli. Tegle se čuvaju na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar