Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Rezane paradajz paprike i šargarepe u teglama

Rezane paradajz paprike i šargarepe u teglama

Petya KonovaPetya Konova
Početnik
5347
Rezane paradajz paprike i šargarepe u teglama
Fotografije: Petya Konova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Sečene paradajkz paprike i šargarepe u teglama su sjajna turšija za meze bez kuvanja"

Potrebni sastojci

  • paradajz paprike - 1 kg
  • šaragrepe - 500 g
  • Za 1 teglu
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 2 supene kašike
  • sirće - 6 supenih kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • crni biber
  • aspirin - 2 komada
  • celer - listovi, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz paprike se operu, očiste od semenki i drški. Naseckaju se na ivice.

Šargarepe se operu, očiste i naseckaju na kolutiće i polumesece.

Začini se stavljaju u teglu, stavljaju se paradajz paprike i šaragrepe. Zalivaju se vrućom vodom.

Konzervirane paradajz paprike se zatvaraju poklopcima.

6-7 dana se turšija s eokreće i nakon toga se ostavljaju na miru.

Sečene paradajz paprike i šargarepe u teglama su sjajna turšija za meze bez kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: