Marinirane paradajz-paprike u teglama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
17/07/2018
"Najukusnije paradajz-paprike u teglama Zasucite rukave i pripremite odličnu zimicu za hladne mesece u godini"
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 283
  • Pregledi tokom meseca183
  • Pregledi tokom sedmice35
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 5 kg, crveni (neočošćene)
  • ulje - 500 ml
  • sirće - 700 ml
  • voda - 700 ml
  • šećer - 500 g
  • so - 7 supenih kašika
  • beli luk - 1 glavica
  • biber - po ukusu, u zrnu
  • lovorov list - po ukusu
  • piment - po ukusu, u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Operitei očistite paradajz-paprike od semenki i drški, isecite ih na krupnije komade.

U duboku šerpu sipajte ulje i vodu, dodajte so, šećer, beli luk, očišćen i iseckan na kriške i začine po ukusu.

Stavite šerpu na vatru da marinada provri, kad provri dodajte isečene papradajz-paprike i mešajte, kuvajte ih oko 5 minuta dok ne promene boju (ne više, zato što rizikujere da postanu meke, a cilj je da budu hrskave).

Izvadite paradajz-paprike u drugu, veću posudu i ostavite marinadu da se ohladi. Za to vreme poređajte paradajz-paprike u suve tegle i sipajte hladnu marinadu.

Zatvorite tegle i sterilizujte u većoj posudi 10 minuta (ne više).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar