Grčka turšija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70033
17/08/2017
"Pikantni predlog iz Grčke koji vredi da probate!"
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 725
  • Pregledi tokom meseca143
  • Pregledi tokom sedmice66
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 1 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • paradajz - paprike - 2 kg (crvene ili zelene)
  • masline - pola kg, crne
  • ljute paprike - pola kg pečenih
  • Za marinadu
  • so - 5 kašika
  • šećer - 400 g
  • mirođija
  • peršun
  • biber - 2 - 3 kesice u zrnu
  • sirće - 1 i po šolja
  • ulje - 1 šolja
  • aspirin - 15 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na parčiće zeleni paradajz, šargarepu i paprike, a ostavite cele masline i pečene ljute paprike.

So, šećer, biber u zrnu se pomešaju sa iseckanom mirođijom i peršunom. Dodajte u ostale sastojke i ostavite tako 24 sata dok regularno mešate.

Promešajte u šerpi sirće, ulje i aspirine i mešajte na ringli dok se aspirin ne rastvori. Važno je da smesa ne vri već da se samo istopi aspirin!

Prelijte povrće gotovom marinadom. Ostavite tako 1-2 sata i napunite u tegle.

Grčka turšija se ne kuva i može odmah da se konzumira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar