Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Jesenja turšija u šerpi

Jesenja turšija u šerpi

Jesenja turšija u šerpi
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Probajte ovu ukusnu turšiju u šerpi ove jeseni"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1/2 kg
  • karfiol - 1/2 glavice
  • celer - 1/4 glavice
  • paradajz - paprike - 5 komada
  • kornišoni - 10 komada
  • morska so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • sirće - 1 šolja
  • voda - 4 šolje
  • lovorov list - 4 komada
  • piment - 10 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo šargarepu i kornišone na krugove, a paradajz-paprike krupnije.

Izkidamo karfiol na ružice.

Sipamo vodu, ulje, sirće, so i šećer u šerpu. Dodajemo lovorov list i piment.

Stavljamo da provri i sipamo šargarepu unutra.

Nakon 2 minuta dodajemo karfiol. Nakon još 2 minuta dodajemo celer i paradajz-paprike. Ostavljamo tako 3-4 minuta i dodajemo kornišone.

Isključimo ringlu. Nakon 1 minut skidamo sa vatre. Ostavljamo da se ohladi.

Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru.

Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana.

Svakog dana turšija je sve ukusnija.

Probajte ovu jesenju turšiju u šerpi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: