Lastavičije gnezdo

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Lastavičije gnezdo
Fotografije: Irena Hristova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Predstavljamo vam jednu neverovatno ukusno ideju za recept. Mi smo ogladneli samo od gledanja slika, za vas ne znamo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • kumin
  • biber
  • so
  • čubar
  • jaja - 6 komada
  • pečurke - 200 g
  • šunka - 100 g
  • mast - za premazivanje
  • za sos
  • sveže mleko - 300 ml
  • topljeni sir - 50 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • belo vino - 1 kafena čaša
  • maslac - 1 kockica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa začinima. Dodajemo 1 jaje i mesimo ponovo. Oblikujemo 4 velike ćufte, kao pljeskavice i poređamo u pleh, prethodno namazan mašču.

U sredinu svakog gnezda oblikujemo udubljenje i stavljamo komadiće šunke i pečuraka. Može da se doda kukuruz, masline, kiseli krastavčići, paprike ili kakav god nadev đelite.

Pečemo u rerni, dok ne budemo procenili da je gotovo. Nakon toga stavljamo po jedno jaje u sredinu svakog udubljenja i ponovo vraćamo u rernu dok jaje ne bude gotovo.

U zavisnosti od rerne možete peći samo na gornjem grejaču.

Po želji od ostalih sastojaka pripremamo sos, koji serviramo uz gnezda. Idu odlično i sa svežom zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: