Punjeno gnezdo od krompira

12/03/2018
"Kako vegetarijanci pripremaju gnezda - evo ovako - sa krompirom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano346
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • peršun - 3 struka
  • mirođija - 3 struka
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
  • sir - 200 g
  • za nadev
  • ljutenica - 3 supene kašike
  • majonez - 200 g
  • kari - 2 kašičice
  • kačkavalj - 100 g
  • žumanca - 1 komad
  • susam - 1 supena kašika ili seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte, oljuštite krompir i dobro ga izgnječite. U njih dodajte sir, sok od limuna, ulje, mirođiju i peršun. Celu smesu zajedno ispasirajte. Oblikujte u dubokoj posudi (lepo je da se pravi u đuvečari).

Stavite smesu od krompira, pritisnite po sredini kao da pravite rupu, ali nemojte ići do dna. Treba i dole da ostane krompir pire, i stavite nadev. Prethodno u posudi pomešajte majonez, ljutenicu i kari.

Po sopstvenom ukusu unutra možete dodati malo šunke, paprike, topljeni sir, slaninu, kisele krastavčiće ili šta god volite. Lepo zatvorite odozgo, i izvucite ivice ka sredini, tako da pokrijete nadev krompirom i da dobijete loptu.

Stavite u prethodno ugrejanu rernu i pecite na 250 stepeni sa folijom odozgo, oko 15-20 minnuta. Nakon toga izvadite, namažite žumancem i pospite rendanim kačkavaljem i susamom. Pecite još 5-7 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar