Način pripreme
Skuvajte, oljuštite krompir i dobro ga izgnječite. U njih dodajte sir, sok od limuna, ulje, mirođiju i peršun. Celu smesu zajedno ispasirajte. Oblikujte u dubokoj posudi (lepo je da se pravi u đuvečari).
Stavite smesu od krompira, pritisnite po sredini kao da pravite rupu, ali nemojte ići do dna. Treba i dole da ostane krompir pire, i stavite nadev. Prethodno u posudi pomešajte majonez, ljutenicu i kari.
Po sopstvenom ukusu unutra možete dodati malo šunke, paprike, topljeni sir, slaninu, kisele krastavčiće ili šta god volite. Lepo zatvorite odozgo, i izvucite ivice ka sredini, tako da pokrijete nadev krompirom i da dobijete loptu.
Stavite u prethodno ugrejanu rernu i pecite na 250 stepeni sa folijom odozgo, oko 15-20 minnuta. Nakon toga izvadite, namažite žumancem i pospite rendanim kačkavaljem i susamom. Pecite još 5-7 minuta.