Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Troslojna Šarlota

Troslojna Šarlota

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Troslojna Šarlota1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Tri sloja neponovljivog zadovoljstva za čula!"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 6 komada
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - 3 supene kašike
  • vanila - 4 kesice
  • želatin - 3 kesice
  • sveže mleko - 1 l
  • kakao - 3 supene kaške
  • orasi - 2 šolje, mleveni
  • ulje - za kalup
  • keks - 250 g, sa kakaom
* merne jedinice

Način pripreme

U 3-4 šolje vode potopite želadin da nabubri i nakon toga ga rastopite na pari. Ostavite ga sa strane da se ohladi.

Sa polovinom šećera umutite žumanca i malo po malo dodajte brašno, vanilu i želatin. Mešajte dok se ne dobije glatka smesa i nakon toga sipajte u provrilo mleko sa preostalim šećerom.

Skuvajte krem dovoljne gustine i podelite na tri jednaka dela. Prvu ostavite takav kakav je. U sledeći sipajte kakao i mešajte, dok se ne dobije glatka smesa, a u treći dodajte orahe i ponovo mešajte, dok se ne dobije glatka smesa.

Sameljite keks i sipajte ga u kalup. Jedno po jedno sipajte delove krema, prvo prvi deom posle drugi i preko njega i treći,

Stavite Šarlotu u frižider na nekoliko sati, da se dobro želira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: