Način pripreme
Isečemo odmrznuto meso na komade srednje veličine. Operemo ga i lepo potopimo (na nekoliko sati - dva-tri). Stavljamo meso u veliku šerpu i prelivamo ga sa dovoljnom količinom vode da ga pokrije. Stavljamo na vatru dok ne bude potpuno gotovo meso.
U veliku i duboku šerpu sipamo vodu, oko 3/4 i stavljamo na vatru da provri. Kad voda provri dodajemo krompir, oljušten i isečen na kockice. Sačekamo da se krompir dobro skuva. Izvadimo meso rešetkastom kašikom i dodajemo u šerpu u skuvani krompir.
U tiganju isečemo luk, šargarepu i paprike i dinstamo sa brašnom, alevom paprikom i solju. Ako želite u njih dodajte neke omiljene začine. Ukus nije problem, pošto jelo nije pretenciozno.
Kad se uverimo da je krompir provrio, sipamo dinstamo povrće u šerpu. Vru zajedno desetak minuta i nakon toga stavljamo sitno isečen paradajz.
Nakon još desetak minuta stavljamo sitno iseckan peršun i celer i skidamo šerpu sa vatre.