Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Seoski krompir paprikaš sa svinjskim mesom

Seoski krompir paprikaš sa svinjskim mesom

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
278158
Seoski krompir paprikaš sa svinjskim mesom
Fotografije: Missa
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Toliko ćemo ukusno jesto ovaj seoski paprikaš, da ćemo tražiti i dodatno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • svinjsko meso - 500 g
  • peršun - 1 veza
  • celer - 2 - 3 grančice
  • brašno
  • aleva paprika
  • so
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo odmrznuto meso na komade srednje veličine. Operemo ga i lepo potopimo (na nekoliko sati - dva-tri). Stavljamo meso u veliku šerpu i prelivamo ga sa dovoljnom količinom vode da ga pokrije. Stavljamo na vatru dok ne bude potpuno gotovo meso.

U veliku i duboku šerpu sipamo vodu, oko 3/4 i stavljamo na vatru da provri. Kad voda provri dodajemo krompir, oljušten i isečen na kockice. Sačekamo da se krompir dobro skuva. Izvadimo meso rešetkastom kašikom i dodajemo u šerpu u skuvani krompir.

U tiganju isečemo luk, šargarepu i paprike i dinstamo sa brašnom, alevom paprikom i solju. Ako želite u njih dodajte neke omiljene začine. Ukus nije problem, pošto jelo nije pretenciozno.

Kad se uverimo da je krompir provrio, sipamo dinstamo povrće u šerpu. Vru zajedno desetak minuta i nakon toga stavljamo sitno isečen paradajz.

Nakon još desetak minuta stavljamo sitno iseckan peršun i celer i skidamo šerpu sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: