Kolač od pomorandže sa belancima

25/08/2017
"Odličan miks ukusa i mirisa, nikad ne nazivajte ovaj kolač običan "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 061
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema: Izrendajte koru od limuna i koru od jedne pomorandže i prelijte rumom i malo šećera. Ostavite da odstoje dok ne dođe red da se iskoriste.

1. Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Malo po malo sipajte šećer u njih, nastavite da mutite dok se ne dobije gusta i mekana smesa.

2. Iscedite jednu pomoradžu i zajendo sa uljem dodajte u smesu od belanaca. Mutite ponovo. Malo će pasti, ali neka vas to ne plaši.

3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilu i malo po malo ga pomešajte laganim pokretima drvenom kašikom.

4. Na kraju stavite rum i izrendane korice (zajedno sa rumom) i lagano promešajte.

5. Sipjte smesu u odgovarajući kalup, namazan i posut brašnom. Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni - 30 minuta.

6. Dok se kolač peče, iscedite preostale dve pomorandže (ako želite može i više). Ljubitelji slatkog mogu dodati šećer u sok od pomoradže.

7. Prelijte gotov, još uvek vreo kolač, sokom i ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa.

8. Rastopite čokoladu i maslac na pari, zajedno sa dve supene kašike mleko. Možete i direktno na vatri (ja sam tako uradila ovaj put), ali na tihoj vatri, da ne zagori.

9. Prelijte hladan keks čokoladnom smesom.

Rezultat je čudesan i kombinacija ukusa veoma dobra. Ovo je jedan odličan način da iskoristite belanca, koja vam nekad ostanu. Nadamo se da vam se moja ideja dopada.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar