Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač od pomorandže sa belancima

Kolač od pomorandže sa belancima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k944
Kolač od pomorandže sa belancima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
25/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Odličan miks ukusa i mirisa, nikad ne nazivajte ovaj kolač običan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • šećer - 180 g
  • ulje - 60 ml
  • belanca - 3 komada
  • pomorandže - 3 komada
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • rum - 30 ml
  • crna čokolada - 75 ml
  • maslac - 30 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema: Izrendajte koru od limuna i koru od jedne pomorandže i prelijte rumom i malo šećera. Ostavite da odstoje dok ne dođe red da se iskoriste.

1. Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Malo po malo sipajte šećer u njih, nastavite da mutite dok se ne dobije gusta i mekana smesa.

2. Iscedite jednu pomoradžu i zajendo sa uljem dodajte u smesu od belanaca. Mutite ponovo. Malo će pasti, ali neka vas to ne plaši.

3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilu i malo po malo ga pomešajte laganim pokretima drvenom kašikom.

4. Na kraju stavite rum i izrendane korice (zajedno sa rumom) i lagano promešajte.

5. Sipjte smesu u odgovarajući kalup, namazan i posut brašnom. Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni - 30 minuta.

6. Dok se kolač peče, iscedite preostale dve pomorandže (ako želite može i više). Ljubitelji slatkog mogu dodati šećer u sok od pomoradže.

7. Prelijte gotov, još uvek vreo kolač, sokom i ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa.

8. Rastopite čokoladu i maslac na pari, zajedno sa dve supene kašike mleko. Možete i direktno na vatri (ja sam tako uradila ovaj put), ali na tihoj vatri, da ne zagori.

9. Prelijte hladan keks čokoladnom smesom.

Rezultat je čudesan i kombinacija ukusa veoma dobra. Ovo je jedan odličan način da iskoristite belanca, koja vam nekad ostanu. Nadamo se da vam se moja ideja dopada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: