Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečeni jagnjeći vrat sa krompirom i mladim lukom

Pečeni jagnjeći vrat sa krompirom i mladim lukom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pečeni jagnjeći vrat sa krompirom i mladim lukom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Jagnjetina je žanrovska klasika. Servira se hladna sa toplim dodatkom i lepim vinom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - oko 500 - 600 g, vrat
  • maslac - oko 70 g, rastopljen
  • nana - 1/2 veze, sveža
  • ruzmarin - 2 prstohvata
  • so
  • votka - 50 ml
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • prilog
  • mladi luk - 3 - 4 veze
  • krompir - oko 1.5 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina se opere pod hladnom vodom i dobro se ocedi. Posipa se solju, alevom paprikom i biberom, dobro se utrlja. Ostavljamo na oko 20 minuta da upije začine.

Nakon toga se preliva sa 50 ml votke, rastopljenim maslacem, dodaje se 1 šolja vode, iseckana nana, prstohvat ruzmarina i stavlja se u rernu, pokriva se aliminijumskom folijom i peče oko 2 i po sata na 180 stepeni.

Nakon toga se skida folija i peče se oko 30 minuta, da dobije zlatnu boju. Vadi se.

U istoj masti, dodaje se još malo vode, se stavlja krompir, isečen na velike komade i iseckan mladi luk. Posipa se solju.Ostavlja se u rerni n 180 stepeni, dok krompir ne bude gotov.

Izvor: Mamine beleške

Napomena: Jagnjetina je žanrovska klasika. Serviram je uvek hladnu sa toplim prilogom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: