bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene Jabuke»Pečene jabuke sa nadevom

Pečene jabuke sa nadevom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pečene jabuke sa nadevom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
27/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
"Naš top predlog za najukusniji zimski dezert"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 6 komada, srednje velike
  • suvo voće - oko 70 g kajsija, šljiva, borovnica ili druge vrste
  • kora limuna - oko 1 kašika, narendana
  • cimet - 1 kašičica
  • smeđi šećer - 100 g
  • orasi - oko 3 kašike, mleveni
  • maslac - 2 kašike, meki
  • šeri - 1 kašika, suv, može i rum, konjak ili da se ne dodaje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva na 180 stepeni i priprema se posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje.

Suvo voće se iseče na sitno i stavlja u posudu zajedno sa orasima, cimetom, korom limuna, šećerom, šerijem i kašikom i po maslaca. Promeša se.

Jabuke se očiste do polovine od kore, izdube se, ali da se ne stigne do dna i napune se nadevom.

Ostatkom maslaca se premaže od spolja pomoću četke.

Stave se u posudu za pečenje i zapeku na 180 stepeni dok ne omekšaju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: