Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene Jabuke»Pečene jabuke u lisnatom testu sa nadevom

Pečene jabuke u lisnatom testu sa nadevom

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
631816
Pečene jabuke u lisnatom testu sa nadevom1 / 2
07/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pečene jabuke, ali ne kao što zamišljate, nego su jedinstvenog ukusa i mirisa"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g, gotovo
  • jabuke - 4 komada
  • cimet - ½ kašičice
  • kravlji maslac - za premazivanje
  • braon šećer - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 1 - 2 supene kašike
  • za nadev
  • bela čokolada - 2 - 3 bloka
  • topljeni sir - 20 g
  • orašasti plodovi - 1 supena kašika orasi, bademi ili kikiriki
* merne jedinice

Način pripreme

Specijanim priborom ili oštrim nožem olistite unutrašnjost jabuke i pošto se testo brzo peče, zapecite ih prethodno u vreloj rerni 5-7 minuta dok ne omekšaju.

Razvucite 4 velike kore od lisnatog testa, a nakon toga staklenom čašom isecite simetrično od ivica na četiri strane svakog polukruga, tako da testo dobije oblik krsta, nakon toga ivicama nagnute čaše napravite sa svake strane krsta 3 duguljasta proreza.

Pomešajte mrvljenu čokoladu, isečeni sir i iseckane orašaste plodove, napinite mekane jabuke, uvalkajte ih u braon šećer i cimet, stavite svaku jabuku u sredinu kruga od testa, sakupite ivice iznad i dobro učvstite.

Poređajte paketiće sa punjenim jabukama u namazan pleh i po želji odozgo pospite sa malo cimeta i finog šećera. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10-20 minuta dok ne porumene.

Nakon što izvadite punjene jabuke, obilno ih pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: