Način pripreme
Rerna - 170 /180 stepeni;
Kalup za kolač - rebrast sa prečnikom oko 25 cm dobro podmazan;
Radi se mikserom.
U posudu se proseju brašno, prašak za pecivo i so.
U posudi miksera se umute maslac i krem sir u krem. Postepeno se dodaje šećer i muti se oko 5 minuta. Muti se više da može da uđe i više vazduha. Dodaje se vanila i kora limuna. Jedno po jedno se dodaju jaja, nakon svakog se muti, iz tri puta se dodaje prosejano brašno i muti se dok ga smesa ne upije. Sipa se u kalup, zagladi se.
Peče se na 170 stepeni oko 55-65 minuta ili dok čačkalica ne izlazi suva iz sredine kolača.
Ohladi se 20-30 minuta u samom kalupu i okreće se dok se potpuno ne ohladi.
Beleška: Ako se ovaj kolač pripremi u celoj količini treba da se peče u dubokom kalupu. Budući da ne raspolažem sa takvom, spremila sam pola količine tj. prepolovila sam sastojke.
Raskošan ukus maslaca i lepe vanile. Sočan i sa predivnom strukturom i bojom.