Svinjske šnicle sa sosom od šalot luka i balsamiko sirćetom

04/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Vreme je da napravite prve korake u svetu gurmanske kuhinje "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano288
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, svinjske s kostima
  • balsamiko sirće - 1/4 šolje
  • luk - 4 glavice, šalot
  • bujon - 1 šolja, pileći
  • maslac - 40 g
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na ringli na umerenoj temeperaturi. Začinite šnicle solju i biberom. Propržite ih na kratko u maslinovom ulju oko 5 minuta sa svake strane (ili u zavisnosti od debljine, ako su tanke - 3 minuta).

Sklonite ih iz tiganja u stavite u prethodno zagrejanu rernu i zapecite na 180 stepeni od 6 do 10 minuta. Izvadite iz rerne kad je gotovo, pokrijte folijom i ostavite da meso odstoji 10 minuta.

U međuvremenu napravite sos. Isecite luk šalot na sitno i propržite ga u tiganju sa maslinovim uljem od šnicli. Pržite oko minuta i dodajte balsamiko sirće, pileći bujon i majčinu dušicu.

Kuvajte sos na ringli oko 7 minuta dok mešate s vremena na vreme. Sklonite tiganj sa ringle i dodajte maslac u sos. Mešajte dok se maslac ne istopi i ne upije se u sos.

Sipajte sos preko šnicli i servirajte s pastom ili garnirungom po želji.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar