Klafuti s kajsijama i pavlakom

08/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Da kažemo da je ovaj klafuti samo dezert, isto je kao da kažemo da je Mona Liza samo slika "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano602
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kajsije - 800 g, iz kompota
  • maslac - za mazanja kalupa
  • Za testo
  • kisela pavlaka - 150 ml
  • brašno - 100 g, belo
  • smeđi šećer - 75 g
  • jaja - 2 komada, velika
  • ekstrakt vanile - nekoliko kapi
  • Za glazuru
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • maslac - 15 g
  • pavlaka - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni i namažite maslacem plitki kalup prečnika oko 25-30 cm. Ocedite kajsije od kompota i sačuvajte 100 ml soka. Poređajte voćkice isečenom stranom na dole.

Za pripremu testa promešajte kiselu pavlaku sa odvojenih 100 ml soka. Stavite brašno u drugu posudu i napravite brazdu u njemu.

Dodajte šećer, jaja i ekstrakt vanile, mešajte dok se ne dobije glatko testo i postepeno nalijte umućenu pavlaku sa sokom. Sipajte dobijeno testo preko poređanih kajsija i pecite klafuti dvadesetak minuta.

U međuvremenu pripremite glazuru za kolač. Promešajte maslac sa šećerom u maloj posudi.

Izvadite klafuti iz rerne nakon 15 minuta i rasporedite ravnomerno smesu s maslacem. Pecite još 5 minuta. Servirajte s pavlakom.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti