Način pripreme
Skuvajte testeninu rigatoni u blago posoljenoj vodi. Na susednu ringlu stavite mali lonac vode i kada proključa ubacite oprane stabljike caklenjače ili morske špargle. Jedinstveno su ukusne, blago slane jer rastu u moru. Iz tog razloga, mi ne stavljamo so u njihovu vodu.
Vreme kuvanja oba proizvoda je skoro identično - 10-11 minuta.
Ocedite i ostavite testeninu i morske špargle, prelijte ih sa malo maslinovog ulja.
Oljuštite i isecite beli luk. Pržite ga na malo maslinovog ulja dok ne pusti aromu. Veoma je važno da ne prepržite beli luk jer će postati užegao i pokvariti ukus vaše testenine bez mesa.
Sipati pavlaku i kada provri staviti testeninu, biber i tri-četiri kašike rendanog zrelog aromatičnog sira (npr. parmezana). Promešajte da se sastojci dobro izmešaju. Smanjite toplotu i dodajte caklenjaču.
Treba napomenuti da količina pavlake može biti veća ili manja u zavisnosti od toga koliko sosa za testeninu želite.
Rasporedite po tanjirima i obilno isecite tvrdi sir odozgo, trebalo bi da bude isećen na tanke listiće.
Jedite testeninu sa pavlakom i caklenjačom u društvu dobrog belog vina.
Prijatno!