Način pripreme
Jaja se umute sa mlakom vodom i šećerom. Dodaje se jedno za drugim brašno sa praškom za pecivo i mleveni orasi. Veoma dobro se promeša.
Dodaje se kukuruzni skrob. Veoma dobro se promeša.
Smesa se sipa u kalup za torte, koji je obložen papirom za pečenje i premazan GI puterom.
Peče se 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
Ispečena kora se vadi iz kalupa i ostavlja se da se ohladi, nakon čega se koncem deli na dva horizontalna dela.
Pavlaka se umuti sa šećerom u prahu dok se ne zgusti i ostavlja se u frižideru na 60 minuta.
Premazuje se jedna polovina kore džemom i odozgo sa 1/3 krema od pavlake.
Stavlja se odozgo druga polovina kore i prekriva se cela torta ostalim kremom od pavlake. Dekoriše se čokoladom.
Torta od pavlake se čuva u frižderu, konzumira se nakon što je 12 odstajala u frižideru.
Kraljevska torta sa pavlakom i kajsijama je gotova.