Američki gulaš sa fusilima

11/09/2017
"Ovaj tradicionalni gulaš ostavlja utisak svojim izgledom, a svaki zalogaj nosi neponovljiv užitak "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 300 ml, teleći
  • paradajz sos - 400 g
  • paradajz - 400 g, olušten i isečen na kockice
  • začini - 1 supena kašika smesa suvog bosiljka i origana
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • fusili - 300 g ili druga pasta po izboru
  • krem sir - 100 g
  • kačkavalj - 70 g izrendan
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i beli luk. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Dinstajte mleveno meso i luk dok mleveno meso ne dobije braon boju i dok se ne izmrvi i isuši - oko 10 minuta.

Dodajte beli luk i kuvajte još minut. Dodajte bujon, paradajz sos, paradajz, bosiljak i origano, alevu papriku i biber.

Lepo promešajte i ostavite smesu da provri. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte oko 20 minuta dok se sos ne zgusne.

Pomešajte makarone sa sosom. Ponovo poklopite i kuvajte između 16 i 18 minuta, periodično mešate dok se pasta doboljno ne skuva.

Pastu pomešajte sa krem sirom, i ostavite da se rastopi oko 3 minuta. Odozgo izrendajte kakavalj i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar