Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Gulaš»Američki gulaš sa fusilima

Američki gulaš sa fusilima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Američki gulaš sa fusilima
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ovaj tradicionalni gulaš ostavlja utisak svojim izgledom, a svaki zalogaj nosi neponovljiv užitak"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 300 ml, teleći
  • paradajz sos - 400 g
  • paradajz - 400 g, olušten i isečen na kockice
  • začini - 1 supena kašika smesa suvog bosiljka i origana
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • fusili - 300 g ili druga pasta po izboru
  • krem sir - 100 g
  • kačkavalj - 70 g izrendan
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i beli luk. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Dinstajte mleveno meso i luk dok mleveno meso ne dobije braon boju i dok se ne izmrvi i isuši - oko 10 minuta.

Dodajte beli luk i kuvajte još minut. Dodajte bujon, paradajz sos, paradajz, bosiljak i origano, alevu papriku i biber.

Lepo promešajte i ostavite smesu da provri. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte oko 20 minuta dok se sos ne zgusne.

Pomešajte makarone sa sosom. Ponovo poklopite i kuvajte između 16 i 18 minuta, periodično mešate dok se pasta doboljno ne skuva.

Pastu pomešajte sa krem sirom, i ostavite da se rastopi oko 3 minuta. Odozgo izrendajte kakavalj i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: