Način pripreme
Pečurke propržimo dok ne dobiju zlatnu boju i izvadimo iz tiganja na tanjir.
U istom ulju propržimo luk, čenove belog luka i šargarepu, nakon toga pečurke vraćamo u njih da se pomešaju ukusi.
Ja volim paradajz da bude poluživ i dodajem ga na sekund, isečen na kockcie na kraju zajedno sa peršunom.
Dodajemo pavlaku i dobro promešamo da se ugreje, ostaje najviše 1 minut, inaće će se osušiti.
Testeninu kuvamo u posoljenoj vodi sa krupnijom morskom soli.
Kad bude gotovo, iscedimo i dodajemo u preostale sastojke. Promešamo.
Začinimo fusile sa povrćem i pavlakom biberom, posipamo peršunom.
Važno je da znate da na svakih 100 g fisila treba da ima 1 l vode.
Ako kuvajte 400 g testenine, treba da sipajte 4 l vode zato što prilikom kuvanja testenina odvaja mnogo skroba i ako nema dovoljno vode kvalitet kuvane testenine nije dobar.
Prijatno!