Pile frikase sa svežim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
13/09/2017
"Ne možete da odoliti klasičnom receptu za pile frikase sa svežim mlekom, zato zasucite rukave i skuvajte jedno!"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano387
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije i stavite ga da se skuva. Skuvano pile odvojte od kostiju i iskidajte meso na manje parčiće.

Zagrejte maslac i propržite u njemu brašno. Mešajte neprestano i dolijte sveže mleko polako, a nakon njega pileći bujon. Dodajte bujon dok se ne dobije konzistencija gustog sosa.

Čim sos provri dodajte piletinu, biber, so i sok od limuna. Mešajte desetak minuta na ringli, sklonite frikase i servirajte porciju posutu peršunom.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar