Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Pileći frikase sa kiselim mlekom i limunom

Pileći frikase sa kiselim mlekom i limunom

Pileći frikase sa kiselim mlekom i limunom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Svi znamo ukus raskošnog pilećeg frikasea, ali vreme je da ga se podsetimo"

Potrebni sastojci

  • piletina - 1/4 pileta
  • brašno - 2 kašike
  • kiselo mleko - 250 g
  • žumanca - 2 komada
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte piletinu u šerpi sa vodom dok ne bude gotova. Izvadite i iskidajte meso na male komade. Procedite bujon i ostavite sa strane.

U drugoj šerpi propržite brašno na masnoći. Razblažite ostavljenim bujonom.

Sačekajte da proključa. Dodajte meso, začine i promešajte.

U posudi umutite kiselo mleko sa žumancima. Uz stalno mešanje, dodajte u frikase.

Sačekajte da proključa i isključite.

Dodajte sok od limuna, promešajte i odmah poslužite.

Pileći frikase sa kiselim mlekom i limunom je spreman.

Ako volite frikase, probajte i ove oprobane recepte za frikase, kao što su: ukusni klasični pileći frikase, naše ćuftice frikase ili ukusni frikase sa ćuretinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: