Srpske marinirane šnicle

17/09/2017
"Svi fanovi mesa, bar jednom u životu treba da probaju šnicle pripremljene po ovom odličnom sprskom receptu! Neka vam je slatko "
Priprema35 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano436
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 5 komada
  • balsamiko sirće - 1/2 šolje
  • soja sos - 1/4 šolje
  • rakija - 50 ml, dunjevača
  • beli luk - 3 supene kašike, presovan
  • med - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber - 2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 supena kašika, vegeta
  • so - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi se pomešaju sirće, soja sos, rakija, beli luk, med, maslinovo ulje, biber, vegeta i ljuta aleva paprika.

Šnicle se stavljaju u odgovarajuću posudu zajedno sa marinadom i uvaljaju se obilno sa svih stana, da se svuda dobro pokriju. Da biste bolje začinili prstima utrljajte marinadu u meso.

Pokrijte folijom i ostavite u frižideru na bar 2-3 sata.

Prpremite roštilj na ćumur i sačaekajte da žar dostigne maksimalno visoku temperaturu.

Namžite slaninom i pecite meso sa svih strana dok se ne dobije željena korica.

Pospite solju neposredno pre pečenja, ako je potrebno.

Šnicle servirajte tople, isečene na duge komade da bi se lakše jede i ukrasite pikantnim prženim krompirom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti