Način pripreme
Isecite patlidžan na sitne kockice i ispržite ga do zlataste boje. Ako je od gorkih, prethodno ga postolite i ostavite da odstoji, a zatim isperite.
U gotov patlidžan dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne isprži. Stavite paradajz pire, so po ukusu i promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Za sos isecite papriku i ispržite je da omekša. Dodajte oljušten i isečen paradajz. Stavite presovan beli luk, prstohvat soli i čim voda ispari sklonite sa vatre i lagano ispasirajte.
Meso isecite na 6 šnicli. Svaku šniclu stavite na providnu foliju i izlupajte ih čekićem da budu veoma tanke. Pospite sa malo soli i bibera.
Na svaku šniclu stavite od nadeva i uvijte u rolat. Uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje i na kraju u usitnjeni kornfleks.
Ispržite rolate u zagrejanom ulju na umerenoj vatri sa svih strana. Servirajte sa sosom od paradajza i pospite peršunom.