Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolatići»Hrskavi rolati sa nadevom od mlevenog mesa

Hrskavi rolati sa nadevom od mlevenog mesa

Hrskavi rolati sa nadevom od mlevenog mesa
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Predstavljamo vam još jedno neodoljivo iskušenje u obliku rolata sa neverovatnim nadevom. Neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, file
  • patlidžan - 1 kom.
  • mleveno meso - 100 g
  • paradajz pire - 1 kašika
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
  • za pohovanje
  • brašno -
  • jaja - 1 kom.
  • kornfleks
  • sos
  • paradajz - 4 kom.
  • paprika - 1 kom., zelena
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na sitne kockice i ispržite ga do zlataste boje. Ako je od gorkih, prethodno ga postolite i ostavite da odstoji, a zatim isperite.

U gotov patlidžan dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne isprži. Stavite paradajz pire, so po ukusu i promešajte. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Za sos isecite papriku i ispržite je da omekša. Dodajte oljušten i isečen paradajz. Stavite presovan beli luk, prstohvat soli i čim voda ispari sklonite sa vatre i lagano ispasirajte.

Meso isecite na 6 šnicli. Svaku šniclu stavite na providnu foliju i izlupajte ih čekićem da budu veoma tanke. Pospite sa malo soli i bibera.

Na svaku šniclu stavite od nadeva i uvijte u rolat. Uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje i na kraju u usitnjeni kornfleks.

Ispržite rolate u zagrejanom ulju na umerenoj vatri sa svih strana. Servirajte sa sosom od paradajza i pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: