Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k117
Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
06/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"I kada vam se prijede nešto zaista ukusno, neka ovo bude prvi recept koga ćete se setiti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 4 kašike
  • biber
  • so
  • Za nadev
  • pasulj - 1 tegla (400 g)
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • pečene paprike - 2 komada (crvene)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica, prepečeno
  • crveni luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 4 - 5 kašike ili paradajz sos
  • nana
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite isečen luk dok ne bude gotov. Dodajte biber i alevu papriku i promešajte.

Dodajte od vode isceđen pasulj, isečene krastavčiće i paprike.

Stavite paradajz pire, nanau, so po ukusu i pospite brašnom.

Promešajte i ostavite da se zaprži 2-3 minuta, mešajući povremeno. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Zamesite mleveno meso sa preostalim sastojcima i podelite ga na 6 delova.

Oblikujte šest lopti i stavite ih u postavljenu posudu za pečenje. Svaku loptu mlevenog mesa pritisnite u sredini i oblikujte gnezda.

Napunite gnezda od mlevenog mesa ohlađenim nadevom i ispecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeno oko 30-35 minuta.

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: