Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"I kada vam se prijede nešto zaista ukusno, neka ovo bude prvi recept koga ćete se setiti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 4 kašike
  • biber
  • so
  • Za nadev
  • pasulj - 1 tegla (400 g)
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • pečene paprike - 2 komada (crvene)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica, prepečeno
  • crveni luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 4 - 5 kašike ili paradajz sos
  • nana
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite isečen luk dok ne bude gotov. Dodajte biber i alevu papriku i promešajte.

Dodajte od vode isceđen pasulj, isečene krastavčiće i paprike.

Stavite paradajz pire, nanau, so po ukusu i pospite brašnom.

Promešajte i ostavite da se zaprži 2-3 minuta, mešajući povremeno. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Zamesite mleveno meso sa preostalim sastojcima i podelite ga na 6 delova.

Oblikujte šest lopti i stavite ih u postavljenu posudu za pečenje. Svaku loptu mlevenog mesa pritisnite u sredini i oblikujte gnezda.

Napunite gnezda od mlevenog mesa ohlađenim nadevom i ispecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeno oko 30-35 minuta.

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od pasulja su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: