Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od Krompira»Ćuftice od krompira sa nadevom od mlevenog mesa

Ćuftice od krompira sa nadevom od mlevenog mesa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Ćuftice od krompira sa nadevom od mlevenog mesa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
26/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Gledajte na njih kao obrnute ćuftice, gde je mleveno meso unutra, a ne spolja"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • maslac - 90 g
  • brašno - 3 supene kašike
  • mirođija - 1 supena kašika, suva
  • biber - po ukusu
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica, puna, tucana, ljuta
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1/2 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 bogat prstohvat
  • ulje - 40 - 50 ml
  • da se uvaljaju
  • jaja - 1 komad
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Dok su još tople, skoro vrele (koristite rukavice da se ne opečete) oljuštite ih i lepo izgnječite viljuškom zajedno sa maslacem, brašnom, solju i začinima.

Ovako dobijeni pire ostavite da se potpuno ohladi.

Luk iseckajte i propržite dok ne dobije lepu boju u ugrejanom ulju. Dodajte mleveno meso i beli luk - izrendan i mešajte dok se ne izmrvi.

Onda sipajte alevu papirku, biber i kumin, so po ukusu i kuvajte još 1-2 minuta na umernoj/tihoj vatri.

Ostavite da se nadev ohladi i onda oblikujte ćuftice. Uzmite loptu pirea, spljeskajte je, a u centar stavite od nadeva. Uvijte i zatvorite ivice i oblikujte loptu.

Svaku ćufticu uvljajte prvo u umućeno jaje, posle u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Servirajte tople ili hladne - istog ukusa su.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: