Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Trouglići sa nadevom od mlevenog mesa

Trouglići sa nadevom od mlevenog mesa

Trouglići sa nadevom od mlevenog mesa
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Napunite se sa mnogo energije i raspoloženja sa ukusnim trouglićima sa nadevom od mlevenog mesa"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 2 kašičica
  • voda - 200 ml, mlaka
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada, bez 1 žumanca za premazivanje
  • brašno - 2 šolje
  • mleveno meso - 100 g
  • luk - 1 komad
  • paprika - 2 trake, crvena
  • čubar
  • biber - 2 prstohvata
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, so, šećer i pomešajte sa mlakom vodom i uljem. Dodajte umućena jaja, a jedno žumance odvojite u čašu za premazivanje sa 1 u supenom kašikom ulja.

Zamesite meko testo i ostavite na toplom da nadođe 30 minuta dok se ne udvostruči.

Ugrejte ulje u tianju, dodajte sitno iseckan luk, crvenu papriku, isečenu na trakice. Dodajte mleveno meso u začinite čubrom. Mešajte dok se ne izmrvi, na kraju dodajte prstohvat aleve paprike.

Razvucite na pravougaonik, namažite polovinom nadeva od mlevenog mesa i sa drugom polovinom kore pokrijte. Tacnom secite na trouglove ili pravougaonike.

Poređajte pecivo sa mlevenim mesom na papir za pečenje. Odozgo namažite umućenim žumancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Ukusan doručak sa šoljom čaja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: