Način pripreme
U posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, so, šećer i pomešajte sa mlakom vodom i uljem. Dodajte umućena jaja, a jedno žumance odvojite u čašu za premazivanje sa 1 u supenom kašikom ulja.
Zamesite meko testo i ostavite na toplom da nadođe 30 minuta dok se ne udvostruči.
Ugrejte ulje u tianju, dodajte sitno iseckan luk, crvenu papriku, isečenu na trakice. Dodajte mleveno meso u začinite čubrom. Mešajte dok se ne izmrvi, na kraju dodajte prstohvat aleve paprike.
Razvucite na pravougaonik, namažite polovinom nadeva od mlevenog mesa i sa drugom polovinom kore pokrijte. Tacnom secite na trouglove ili pravougaonike.
Poređajte pecivo sa mlevenim mesom na papir za pečenje. Odozgo namažite umućenim žumancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Ukusan doručak sa šoljom čaja!