Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni Luk»Zapečen luk sa nadevom od mlevenog mesa

Zapečen luk sa nadevom od mlevenog mesa

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Zapečen luk sa nadevom od mlevenog mesa
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
13/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusno jelo sa lukom i mlevenim mesom. Izgleda dobro, a ukus je još bolji"

Potrebni sastojci

  • luk - 800 g, krupniji
  • sveže mleko - 120 ml
  • mleveno meso - 200 g, mešano
  • pečurke - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - 4 kašike, biljno
  • hleb - 1 kriška
  • peršun - 20 g
  • belo vino - 20 ml
  • biber
  • čubar
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite, oljuštite i izdubite. Pečurke operite, očistite i sitno iseckajte.

Dinstajte zajedno sa izdubljenim delom luka i mlevenim mesom.

Hleb, samo sredinu, potopite u mleko i ocedite. Kačkavalj sitno narendajte.

Natopljenom hlebu dodajte dinstane pečurke sa lukom i mlevenim mesom i kačkavaljem. Posolite, dodajte biber, čubar i sitno iseckan peršun.

Dobijenim nadevom napunite izdubljeni luk, a zatim uvijte u foliju i isecite u tavu, gde ćete dodati malo vode i belog vina.

Pecite u rerni, dok voda ne ispari.

Servirajte ga sa garnirom od pirinča sa maslacem pečurkama, salatom od čeri paradajza u čašici od izdubljene paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: