Magični krompir u rerni

17/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4239
"Magični su jer su toliko ukusni, da nestaju još iz posude za pečenje "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 385
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • ruzmarin - nekolio strukova, svež, usitnjen
  • majčina dušica - nekooiko strukova, sveža, usitnjena
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • maslac - 150 g
  • beli luk - 4 - 5 čenova, isečeni na manje parčiće
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 160 stepeni;
Kalup/posuda za pečenje.

Krompir se očisti i iseče na velike kocke. Stavlja se u šerpu sa hladnom vodom i kašičicom soli. Kuva se 15 minuta. Procedi se. Vreme kuvanja se meri nakon što voda provri. Ostavlja se sa strane.

U posudu se stavlja usitnjen ruzmarin, majčina dušica, balsamiko i malo maslinovog ulja. Meša se.

Posuda za pečenje se stavlja zajedno sa maslacem da se zgreje u rerni. Vadi se i u sredinu joj se sipaju biljke, posipa se usitnjenim belim lukom i kuvanim krompirom, ali da su poklopljeni jedan preko drugog. Meša se sa dve kašike, rasporede se i posole solju i biberom.

Posuda se vraća u rernu i peče se na 160 stepeni 30 minuta. Nakon toga se vadi i presom za krompir se blago izgnječi svako parče krompira da se raspukne, ali ne i da se pretvori u pire, i vraća se u rernu još 20 minuta na 160 stepeni.

Beleška: jedan jednostavan recept za magični krompir, a oni su magični, jer su toliko ukusni, da nestaju još iz posude za pečenje.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar