bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Domaća bugarska sazdarma

Domaća bugarska sazdarma

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
52653114
Domaća bugarska sazdarma
18/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
"Ne znate šta je zaista ukusna sazdarma, dok ne probate domaću"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - meso sa kostima, zglobovima, jezikom, obrazima, šta god želite
  • so - po želji
  • lovorov list
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za domaću sazdarmu možete koristiti meso po svojoj želji, ali je važno da se kuva sa kostima, koje su izvor želatina.

Stavite meso u ekspres lonac da se kuva, dok se ne skuva u potpunosti i ne počne da se lako odvaja od kostiju.

U obličnoj šerpi kuvanje traje oko 2 sata, pa čim povri, treba skloniti penu. Meso treba da bude u vodi sve vreme.

Čim je gotovo, svinjsko meso se vadi i sitno isecka. Stavlja se u odgovarajući kalup, začini se solju, biberom i preliva se sa malo bujona.

Domaću bugarsku sazdarmu ostavite na hladno mesto nekoliko sati, kako bi se stegla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: