Način pripreme
Jaja umutite sa kiselim mlekom. Otopite maslac i dodajte ga smesi. U blenderu sameljite bademe i kad se u potpunosti samelju, dodajte keks.
Ponovo pustite blender, dok se i keks samelje. Dodajte ih smesi, dodjte cimet i dobro promešajte.
Uzmite koru i premažite je dobijenom smesom. Preko stavite drugu koru, premažite i nju, a zatim stavite i treću koru, koju ćete takođe premazati smesom.
Pažljivo uvijte u čvrst rolat i stavite u pravougaonu tepsiju koju ste premazali maslacem. Na isti način isto uvijte i ostale kore.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Kada se baklava ispeče, neka se ohladi.
U šerpu sipajte vodu i šećer i kuvajte dok ne doobijete gusti sirup.
Obilno prelijte baklavu dobijenim sirupom, tako da vodite računa da se sirup svuda dobro rasporedi. Stavite baklavu prekrivenu folijom u frižider da prenoći.