Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava sa keksom

Baklava sa keksom

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Baklava sa keksom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Ko je na dijeti, da ne gleda, jer je iskušenje preveliko."

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 pakovanje
  • keks - 1 pakovanje, čajni
  • bademi - 100 g, pečeni
  • jaja - 2 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • maslac - 100 g
  • Za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa kiselim mlekom. Otopite maslac i dodajte ga smesi. U blenderu sameljite bademe i kad se u potpunosti samelju, dodajte keks.

Ponovo pustite blender, dok se i keks samelje. Dodajte ih smesi, dodjte cimet i dobro promešajte.

Uzmite koru i premažite je dobijenom smesom. Preko stavite drugu koru, premažite i nju, a zatim stavite i treću koru, koju ćete takođe premazati smesom.

Pažljivo uvijte u čvrst rolat i stavite u pravougaonu tepsiju koju ste premazali maslacem. Na isti način isto uvijte i ostale kore.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Kada se baklava ispeče, neka se ohladi.

U šerpu sipajte vodu i šećer i kuvajte dok ne doobijete gusti sirup.

Obilno prelijte baklavu dobijenim sirupom, tako da vodite računa da se sirup svuda dobro rasporedi. Stavite baklavu prekrivenu folijom u frižider da prenoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: