Kodrit Kadir - arapska torta

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
23/09/2017
"Vreme je za ovaj ekonomičan arapski kolač koji se topi u ustima"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 960
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubok kalup za kuglof ili pleh stavite šećer i karamelizujte ga na vatri, ali pazite da ne zagori.

Nakon toga tepsiju malo nagnite na sve strane, kako bi se karamel rasporedio svuda i ostavite ga da se malo ohladi.

U međuvremenu umutite sve sastojke za krem, najbolje da to uradite mikserom, pa dobijenu smesu rasporedite preko karamela.

Umutite sve sastojke za smesu za kolač i takođe isipajte u sredinu tepsije, pazeći da se posuda ne pomeri ili zadrma.

Posudu stavite u drugu veću posudu i sipajte vodu, tako da prekriva 2/3 tepsije u kojoj se desert nalazi.

Sve stavite u rernu i pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Nakon toga izvadite i ohladite.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Катарина Кнежевић
Arapska fantazija!
0
0