Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Arapski kolač Kodrit Kadir

Arapski kolač Kodrit Kadir

Violeta DimitrovaVioleta Dimitrova
Šegrt
258728
Arapski kolač Kodrit Kadir
Fotografije: Violeta Dimitrova
1 / 3
18/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kolač čiji ukus ne sme biti zaboravljen Jedinstveni Kodrit Kadir s kojim ćete počastiti svoje omiljene ljude"

Potrebni sastojci

  • Za karamel
  • šećer - 6 supenih kašika
  • voda - 2 supene kašike
  • Za krem karamel
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 300 ml
  • esencija vanile - 1 čep
  • Za kolač
  • jaja - 3 komada
  • kora limuna - od 1/2 limuna
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja + 2 supene kašike
  • kakao - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

P-p po čaši - 200 ml. P-p po tepsiji - 23x9 cm.

U posudi mutimo jaja sa šećerom, mlekom i vanilom.

Karamelizujemo šećer sa vodom i sipamo dobijeni karamel na dno u kalup za kolač.

Na karamel sipamo smesu od jaja, a u drugoj posudi izmešamo sastojke za koru.

Dobijenu smesu sipamo u smesu od jaja i pečemo na vodenoj pari - na 180 stepeni 50 minuta bez ventilatora.

Rerna ne sme da bude prethodno zagrejana, a voda za vodenu paru mora da bude hladna.

Nakon pečenja, ostavljamo na sobnoj temperaturi dok se ne ohladi, nakon čega bez vađenja kolača iz kalupa ostavljamo ga u frižideru na 6 sati.

Vadimo kolač iz rerne pazeći da ga ne slomimo.

Arapski kolač Kodrit Kadir je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: