Način pripreme
Listove spanaća blanširamo u vreloj posoljenoj vodi na 1 minut. Isplaknemo hladnom vodom, procedimo i isečemo na sitno. Dodajemo im so, biber po ukusu i beli luk u prahu. Po želji dodajemo isečenu na sitno zelenu ljutu papriku da bude pikantnije. Mešamo i ostavljamo sa strane.
Paradajz oljuštimo, isečemo na sitne kocke i iscedimo od soka, ostavljajući u posudi pod nagibom. Takođe začinjavamo biberom, solju i belim lukom u prahu. Može da se doda ustinjena crvena ljuta paprika.
Šunku, slaninu i kačkavalj sečemo na sitne kocke, masline odvojimo od koštica i isečemo na krugove.
Razvijamo lisnato testo i sečemo kvadrate jednake po veličini.
Zagrevamo rernu na 250 stepeni, u posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje namazan uljem, prebacujemo kvadrate testa u nju.
Pomoću reckastog noža za kačkavalj pravimo ivice, ali ne pritskamo, da ne bi isekli testo, ocrtajući okvir, a u sredini ocrtavamo dijagonale (treba da se dobijie u sredini nešto kao X).
U jednu polovinu po dijagonali stavljamo po deo smese od spanaća, a u drugu - od paradajza. Preko spanaća stavljamo krugove maslina, a preko paradajza - kocke slanine i šunke. Odozgo posipamo kockama kačkavalja.
Prelivamo svaku picu tankim mlazom maslinovog ulja i pečemo na srednjoj rešetki i uključenom ventilatoru dok ne bude gotovo. Gotove mini pice rasporedimo u tanjir i aranžiramo sa listićima aromatične sveže žalfije i ljutim paprikama.
Sjajne za predjelo, meze ili doručak. Prijatno!