bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini Pice»Mini pice kalcone

Mini pice kalcone

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Mini pice kalcone
Fotografije: marcheva14
1 / 3
05/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije15
"Omiljene kalcone, ali u varijanti spremnoj da bude pojedena u jedan-dva zalogaja, razume se da želite da ih probate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje;

Mogu i da se isprže mini pice u većoj količini masnoće, oko 1 litar.

U posudu se sipa pavlaka, dodaje se so i manje brašna. Zamesi se meko, nelepljivo testo. Uvija se u foliju i ostavlja se minut. Zahvaljujući visokom sadržaju masnoća u pavlaci nije potrebno da se dodaje masnoća, nije ni neophodno da se testo zamesi sa kvascem.

Nakon toga pomoću oklagije se razvija testo oko 2-3 mm. Pomoću metalnog prstena prečnika oko 10 cm se seku krugovi.

U svaku krug se stavlja malo kocki mocarele i na četvrtine isečen čeri paradajz, prstohvat origana i prstohvat soli. Strane se mažu svežim mlekom i zatvaraju se krugom. Zapečate se viljuškom. Odozgo se posipa krupna so.

Ako se preferira da budu pečene u rerni poređaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom. Posipaju se krupnom solju.

Peku se na 180 stepeni 25-30 minuta.

Mogu i da se isprže u vreloj masnoći, oko litar ulja. Izvade se na kuhinjski ubrus da upije suvišnu masnoću.

U zavisnosto od preferencija u mocarelu i paradajz može da se doda parče šunke.

Ovo je jedan brz i jednostavan recept, nezavisno da li će se spremati u rerni ili će biti ispržene. Serviraju se kako tople tako i hladne.

Testo može da se zamrzne u zamrzivaču, ima dugi rok trajanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: