Način pripreme
Rastvorite kvasac u toplom mleku sa šećerom, dodajte umućeno jaje i rastopljeni maslac, dobro promešajte. Polako dodajte prosejano brašno i neprestano mešajte spatulom dok se ne dobije homogena smesa.
Uvijte posudu streč folijom i ostavite na toplom da nadođe oko 1 sat, na površini testa treba da se oblikuju mehurići.
Ugrejte ulje u u skom i dubokom tiganju, mokrom kašikom (ja sam koristila za sladoled) uzimajte od smese i oblikujte loptu, nemojte mešati prethodno.
Pržite krofnice do boje po vašoj želji sa svih strana, izvadite rešetkastom kašikom i poređajte preko debelog sloja papira za pečenje.
Posebno u cediljki pomešajte šećer u prahu, vanilu i cimet i promešajte.
Poređajte krofnice u odgovarajući tanjir za serviranje, pospite šećerom, polijte medom i suvim grožđem (količina je po vašoj želji).
Servirajt ei uživajte u grčim krofnama - Lokumades.