Način pripreme
Rerna – 180 stepeni. Ravan pleh prekriven papirom za pečenje. Radi se isključivo mikserom.
Posejte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte so i muskatni oraščić. Promešajte i ostavite na stranu. Istopite maslac i ostavite ga da bude na sobnoj temperaturi.
U posudi miksera umutite jaja i šećer dok smesa ne pobeli. Dodajte vanilu. Na maloj brzini miksera dodajte brašno u tri porcije, maslac na 2 puta, sa svežim mlekom (spojite ih i zajedno sipajte), a završite brašnom. Umesite testo mikserom, koje je veoma mekano.
Izvadite testo iz posude miksera i stavite ga u pleh. Pokrijte ga folijom i ostavite ga u frižider na 1 sat, da se testo stegne. Nakon toga, izvadite ga na brašnom posutu radnu površinu, pospite i testo sa malo brašna i oklagijom ga razvucite u koru debljine oko ½ cm.
Kalupom isecite krugove prečnika oko 7 cm, a u sredini manjim kalupom izvadite manje krugove, kako bi dobili karakterističnu rupu u krofni. Postavite krofne u pleh, prekriven papirom za pečenje na rastojanju jednu od druge.
Pecite ih na 170-180 stepeni oko 14-16 minuta.
Toping:
Maslac istopite. Šećer promešajte sa cimetom. Odmah čim izvadite krofne iz rerne, premažite ih maslacem sa svih strana i potopite ih u šećer sa cimetom.
Napomena: Izuzetno lake i ukusne krofne pripremljene u rerni sa fantastičnom strukturom testa. Laka varijanta, a u isto vreme zdravija, od tipičnih američkih krofni.
Po želji, možete ih preliti i drugim različitim ukrasima, uključujući i čokoladu.