Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Italijanske slatke krofne Zeppole

Italijanske slatke krofne Zeppole

Italijanske slatke krofne Zeppole
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
5
"Unesite novinu u obični doručak i počastite sve ukućane sa ovim italijanskim slatkim krofnama Zeppole!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • rikota - 200 g
  • brašno - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - po ukusu, za posipanje odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom recepta za italijanske slatke krofne Zeppole, u posudi umutimo jaja žicom.

U njih dodajemo rikotu, prosejano brašno, sodu, šećer i vanilu. Smesu mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Zepole pripremamo u dubokom ulju. Kašikom uzimamo od smese i stavljamo u ulje ugrejano. Pržimo oko 3 minuta dok ne dobiju željenu boju. Vadimo i stavljamo na ubrus da se ocedi višak ulja.

Serviramo posude šećerom u prahu.

Probajte naše krofne sa kiselim mlekom i još mnogo recepata za krofnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Eva Zelenka
Eva Zelenka
Odlično
23.03.2025 09:26