Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi u Kalabreze stilu

Pileće grudi u Kalabreze stilu

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pileće grudi u Kalabreze stilu
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Raskošno jelo! Sočna piletina i jedinstveni ukus parmezana, mocarele i začinjenog čeri paradajza."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • so
  • biber
  • čeri paradajz - oko 250 g
  • beli luk - 2 čena, isitnjen
  • belo vino - 100 ml, suvo, aromatično
  • parmezan - oko 50 g, rendan
  • mocarela - 4 listića
  • maslinovo ulje - oko 2 - 3 kašike
  • maslac - oko 30 - 40 g
  • bosiljak - šaka svežeg
  • balzamiko sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi očistite od žilica i malih belih krajeva. Posolite i pobiberite. Zagrejte maslinovo ulje i maslac i pileće grudi stavite da se karamelizuju sa obe strane.

Pri kraju im dodajte čeri parajdaz isečen na pola i isitnjen beli luk. Neka ostane na ringli oko 2 - 3 minuta, da se arome pomešaju.

Sipajte vino, sačekajte 15 sekundi da alkohol ispari i da ostane samo aroma, pa posipajte preko parmezan i iseckane listove svežeg bosiljka. Dodajte i balzamiko sirće.

Tiganj malo protresite, da se sos svuda lepo rasporedi. Mocarelu isecite na 4 kriške i stavite dva komadića na svaki komad piletine ili po dva komadića na svako parče mesa. Sve zajedno sa tiganjem stavite u rernu na 200 stepeni za 15-20 minuta, dok se mocarela otopi i dobije lepa korica.

Izvor: MasterChef J. Mielle

Napomena: Raskošno jelo! Sočna piletina i jedinstveni ukus parmezana, mocarele i začinjenog čeri paradajza.

Koristila sam suvo aromatično belo vino - Pino Gri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: