Način pripreme
Pileće grudi očistite od žilica i malih belih krajeva. Posolite i pobiberite. Zagrejte maslinovo ulje i maslac i pileće grudi stavite da se karamelizuju sa obe strane.
Pri kraju im dodajte čeri parajdaz isečen na pola i isitnjen beli luk. Neka ostane na ringli oko 2 - 3 minuta, da se arome pomešaju.
Sipajte vino, sačekajte 15 sekundi da alkohol ispari i da ostane samo aroma, pa posipajte preko parmezan i iseckane listove svežeg bosiljka. Dodajte i balzamiko sirće.
Tiganj malo protresite, da se sos svuda lepo rasporedi. Mocarelu isecite na 4 kriške i stavite dva komadića na svaki komad piletine ili po dva komadića na svako parče mesa. Sve zajedno sa tiganjem stavite u rernu na 200 stepeni za 15-20 minuta, dok se mocarela otopi i dobije lepa korica.
Izvor: MasterChef J. Mielle
Napomena: Raskošno jelo! Sočna piletina i jedinstveni ukus parmezana, mocarele i začinjenog čeri paradajza.
Koristila sam suvo aromatično belo vino - Pino Gri.