Dečije Bolonjeze

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
27/09/2017
"Deca ih obožavaju - ukusne dečije Bolonjeze "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano969
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu očistite i operite. Sitno ih iseckajte. Ulje zagrejte u maloj šerpi na umerenoj temperaturi. Luk i šargarepu prodinstajte - sipajte malo vode dok ne omekšaju - oko 5 minuta.

Dodajte mleveno meso i špatulom mešajte dok se ne razloži na mrvice. Pržite oko 15 minuta. U međuvremenu iseckajte čeri paradajz. Dodajte ga mlevenom mesu i dobro promešajte.

Dodajte vodu i bosiljak i ponovo pomešajte. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 15-20 minuta. U međuvremenu špagete prepolovite, da dobijete manje komade, pa narendajte kačkavalj.

Špagete dodajte sosu i dobro promešajte. Ako je voda previše isparila, dodajte malo, a ako su špagete sirove, potrebno je još tečnosti kako bi se skuvale sa samim sosom.

Kuvajte sos sa špagetama dok ne bude gotov, prema uputstvu sa pakovanja špageta (oko 10 min.).

Posipajte preko kačkavalj i poslužite!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar