Grisini od kačkavalja

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
28/09/2017
"Učinite dan ukusnijim i aromatičnijim sa ovim domaćim grisinima od kačkavalja "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano867
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sir i kačkavalj narendajte, dodajte jaje i promešajte.

Dodajte kiselo mleko koje ste pomešali sa sodom i maslacem, pa zamesite mek testo. Staite test u frižider na 2-3 sata, da se stegne.

Zatim na nabrašnjenoj površini razvijte koru debljine 0.5 cm i neka kora bude pravougaona. Koru premažite umućenim žumancetom i posipajte preko mak i origano.

Pomoću noža za picu isecite duge trake širine 0.5 cm u rešajte ih u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, a neke od tračica možete uviti.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braonkastu boju, pa ih ostavite da se sasvim ohlade i poslužite za grickanje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar